Ett nytt elfordon

En helt ny full-size RANGER kommer att bli det första elfordonet som släpps i samarbete med ZERO Motorcycles, vilka leder utvecklingen inom powersports-elektrifieringen och som nu ansluter till Polaris rEV’d up strategi.

Elektrifiering av “side by side”

Polaris presenterade idag planer på att introducera en helt ny eldriven RANGER ”side by side” i slutet av december 2021, som ett led i företagets reEV-up-elektrifieringsstrategi. Denna full-size RANGER är det första elektriska fordonet som Polaris utvecklat genom sitt exklusiva partnerskap med Zero Motorcycles®, vilket de två företagen tillkännagav i september förra året. Företaget förväntar sig att den nya elektriska RANGER;n börjar levereras till återförsäljare i början av 2022.

”Vår rEV’d up strategi gör att Polaris hjälper till att definiera ytterligare ett kapitel inom utvecklingen av powersports”, säger Mike Speetzen, tillförordnad VD, Polaris Inc. ”Med det ökande intresset för elektrifierade fordon investerar vi i elektrifiering för att möta behoven hos nuvarande kunder samt attrahera morgondagens motorsportsförare. Den helt nya elektriska RANGER;n är vår senaste ansträngning för att leda branschen framåt inom elektrifierade motorsportfordon.”

Som en del av Polaris rEV’d up-strategi så ingår den helt nya full-size el-RANGERn i företagets långsiktiga plan för att påskynda sitt ledarskap inom elektrifiering av powersports. Design- och utvecklingsinsatser för den helt nya el-RANGER;n pågår i Wyoming, Minnesota. Tillverkning av fordon för den nordamerikanska marknaden kommer att äga rum vid Polaris anläggning i Huntsville, Alabama.

FoU delas med Zero Motorcycle

”Styrkan i vårt partnerskap med Zero Motorcycles och våra egna investeringar i FoU för elektrifiering gör det möjligt för oss att utnyttja redan gjorda framsteg inom elektriska drivlinor och prestanda för att leda off road-industrin in i framtiden”, säger Mike Donoughe, senior vice president och teknisk chef, Polaris Inc. ”Detta kommer att vara ett av de mest tekniskt avancerade terrängfordonen på marknaden och förstärker Polaris position som innovationsledare inom powersports.”

”Som vårt bästsäljande terrängfordonsmärke har RANGER ständigt satt riktmärket som den kraftfullaste och smidigaste UTVn, som leder marknaden inom körinspirerad innovation”, säger Steve Menneto, vd för Polaris Off Road. ”Den nya elektriska drivlinan kommer att höja RANGER-plattformen till en helt ny nivå av kapacitet, hållbarhet och prestanda.”

”Vi har aktivt engagerat våra RANGER-kunder, och utan tvekan finns det en betydande efterfrågan på ännu högre nivåer av prestanda och kapacitet,” tillade Menneto. ”De har uttryckt några mycket specifika ouppfyllda behov, och vår nya eldrivna full-size RANGER kommer effektivt att hantera dem och öppnar upp en verkligt förbättrad terrängupplevelse.”

Håll kontakten med helt nya EL-RANGER

Ranger Stories - Episod 7