Sportsman® XP 1000 S
*Fordonet på bilderna kan visas i utförande och/eller med tillbehör som inte finns tillgängliga i Sverige.

Sportsman® XP 1000 S

Pris från 139.920:- EXKL MOMS (174.900:- INKL MOMS)

PRESTANDA ATT KÖRA VAR SOM HELST

Sportsman® XP 1000 S

Sportsman® XP 1000 S

Super Graphite
  • 27" Duro Powergrip Däck
  • 136 kg Lastkapacitet Bak
  • 830 kg Dragkapacitet
  • 35,5 cm Fjädringsväg Fram samt 29 cm Fjädringsväg Bak

Fakta

Motor & Drivlina
Fjädring / Bromsar / Däck & Fälg
Dimensioner
Egenskaper
Motortyp
2-cyl 4-takt SOHC
Cylindervolym (cc) / Hästkrafter
952cc
Bränslesystem
EFI
Växel
Automatisk PVT P / R / N / L / H
Drivlina
Hi Perf Close Ratio AWD/2WD
Cooling
Vätskekyld
Fjädring fram
Välvda dubbla A-armar, 290 mm fjädringsväg
Fjädring bak
Välvda dubbla A-armar, 355 mm fjädringsväg
Bromsar Fram / Bak
Hydrauliska skivbromsar
Parkeringsbroms
Låsningsbar handbroms
Däck fram
27 x 9-14; Duro Power Grip II
Däck bak
27 x 11-14; Duro Power Grip II
Fälgar
Aluminium
Flakmått, längd / bredd / höjd
-
Maxlast fram / bak
91 kg / 136 kg
Tankvolym
19,9 L
Markfrigång
305 mm
Längd / Bredd / Höjd
2349 x 1442 x 1435 mm
Lastkapacitet
235 kg
Axelavstånd
1458 mm
Torrvikt
450 kg
Sitthöjd
940 mm
Cargo System
Lock & Ride
Elektronisk servostyrning
Standard
Max släpvagnsvikt
830 kg
Drag
Drag, standard 2''
Instrumentering
Digital MFD med Bluetooth
Belysning
LED
Registreringsalternativ
Terräng / Traktor B / Quadricycle
VÄRLDENS STÖRSTA, TUFFASTE ATV

VÄRLDENS STÖRSTA, TUFFASTE ATV

Vi har tagit fyrhjulingsstandarden till helt nya nivåer. Där det helt nya och aggresivare avståndet mellan hjulen är hela 144,2 cm vilket skapar ytterligare stabilitet och ökar körprestandan; Iögonfallande 27" Duro® Powergrip däck ser till att leverera maximalt med grepp och kontroll över körningen; och den 35,5 cm långa fjädringsvägen ser till att överträffa den tuffaste terrängen.

SPORTSMAN XP 1000 S EGENSKAPER

NY KLASS AV STABILITET & FRAMKOMLIGHET

NY KLASS AV STABILITET & FRAMKOMLIGHET

Inget kan komma i vägen för dig och ditt uppdrag/äventyr när du kör Sportsman XP 1000 S. Gränserna och möjlighterna med denna ATV som har 144,2 cm bred hjulbas och 30,5 cm markfrigång ger oöverträffad stabilitet, prestanda i terrängen.

BESLUTSAM OCH TRYGG

BESLUTSAM OCH TRYGG

Sportsman XP 1000 S tar sig inte bara igenom de tuffa partierna utan förvandlar dem till  bekväma och säkra. 29 cm långa fjädringsvägen fram och 35,5 cm bak. Allt medan en raceinspirerad styrning ger en direkt och smidig styrning.

PÅLITLIG KRAFT OCH SLITSTYRKA

PÅLITLIG KRAFT OCH SLITSTYRKA

Med ett chassie byggt för att vara tuffare och hålla längre. Med 31% kraftigare rör i chassikonstruktionen, en uppgraderad transmission med 25% starkare komponenter och 15% starkare frontdiff hämtad direkt från vår hårdast arbetande RANGER XP 1000 är det inga problem att lasta och dra.

NTE FÖRSTÄRKT.... UTAN NYKONSTRUERAT

Skall man utveckla en ny ATV måste man starta från grunden, vilket är precis det vi gjort.  Hela det nya chassit till Sportsman XP 1000 S är utvecklat för att arbeta i harmoni med det tuffa och iögonfallande utseendet den har. Ett redan tufft utseende kompletteras med kraftfulla komponenter som gör att du känner dig tryggare att ta dig längre, arbetare hårdare, samt anta alla olika utmaningar som tornar upp sig framför dig. 

HELT NY PLATTFORM

HELT NY PLATTFORM

Utseendet kan bedra men tro inget annat än att under denna tuffa design har Polaris ingenjörer tagit fram ett helt nytt chassi - En plattform som är större, djärvare, starkare och styvare än någonsin tidigare. Med 31% större rör i chassikonstruktionen är den utvecklad för att i stort sett vanvårdas genom att köras i den sämsta tänkbara terräng utan att ge upp.  

RANGER XP DIFFERENTIAL FRAM

RANGER XP DIFFERENTIAL FRAM

I kravspecifikationen för att ta fram nästa generation av världens tuffaste ATV tog vi komponenter i form av differentialen fram, samt drivaxlarna från den mest kompetenta side-by-siden på marknaden, RANGER XP® 1000. Detta levererar 15 % ökad slitstyrka i ingående delar, Active Descent Control gör att systemet ger en oöverträffbar pålitlighet i varje situation.

SLITSTARKARE TRANSMISSION

SLITSTARKARE TRANSMISSION

Vissa ATV:er ser tuffa ut så med den helt nya SPORTSMAN XP® 1000 såg vi till att utveckla en helt ny transmission som likt utseendet har komponenter som är 25 % bättre i hållfasthet för att klara av den högre fjädringsvägen, markfrigången, samt större däcken. 

VÄRLDEN VÄNTAR PÅ DIG, ERÖVRA DEN!

Den helt nya Sportsman® XP är utvecklad för att ta dig dit ingen annan tidigare vågat köra. Utrustad med de bästa och nyaste tekniska lösningarna är denna modell nyskapande i alla avseenden, ojämförbar med någon annan ATV. 

MARKNADENS FÖRSTA MODELL MED 144,2 CM MELLAN HJULEN

MARKNADENS FÖRSTA MODELL MED 144,2 CM MELLAN HJULEN

Vill man bryta dödläget måste man göra det otänkbara. Vi introducerar världens första modell med 144,2 cm mellan hjulen. Detta genererar en helt ny nivå gällande stabilitet som man tidigare bara drömt om.  Kör i svårframkomlig terräng, bland stenar och rötter, i branter och över myrar, platser som inte är några problem för Scrambler XP 1000 S att navigera sig fram i.

AGGRESSIVA 27" DÄCK

AGGRESSIVA 27" DÄCK

Det marknadsledande avståndet mellan hjulen på den helt nya Scrambler XP® 1000 S gör ytterligare skillnad med de 27" Duro Powergrip II däck som sitter monterade fram och bak på 12" fälgar. De tjockare sidorna på däcken ser till att forma sig efter terrängen man kör i och samtidigt ge bättre respons till föraren samt en perfekt balans. Den robusta konstruktionen motverkar punkteringar och det unika däckmönstret ger maximalt grepp oavsett terräng.

30,5 CM MARKFRIGÅNG

30,5 CM MARKFRIGÅNG

Utmaningen från svår terräng vet inga gränser, vilket gjorde att vi utmanade ingenjörerna att utveckla en modell med fantastiska 30,5 cm markfrigång som standard. Tillsammans med en otrolig fjädringsväg samt den breda hjulbasen är det få platser man inte kan ta sig fram till.   

LÄNGRE FJÄDRINGSVÄG MED BÄTTRE KÖREGENSKAPER

Upplev en helt ny nivå gällande köregenskaper och åkkomfort. Den helt nya Sportsman XP® 1000 S har fått de absolut bästa komponenterna som finns på marknaden och tillsammans med den nya och längre fjädringsvägen ger det dig möjlighet att köra i den svåraste terrängen med bibehållen komfortabel och exakt körkontroll.  

35,5 CM FJÄDRINGSVÄG

35,5 CM FJÄDRINGSVÄG

Tekniken bakom fjädringsgeometri är komplicerad -- denna nya generation av ATV:er förkastar alla tidigare traditionella normer och teknik då det kommer till utformningen av fjädringsgeometrin. Här har vi med nya lösningar och teknik  omvandlat de tidigare dåliga egenskaperna till fördelar på denna modell. Den helt nya Sportsman XP(R) 1000 S eliminerar i kompressionsfasen den tidigare utåtriktade fjädringsrörelsen som numera med nya lösningar och teknik blir till en linjär fjädringsväg med bättre kontroll och köregenskaper. Resultatet är att man numera har 35,5 cm fjädringsväg bak, samt 29 cm fram, med bibehållna köregenskaper som inte tidigare funnits på någon annan ATV.  

BUMPSTEER ELIMINERING

BUMPSTEER ELIMINERING

Denna oönskade egenskap när hjulet träffar en ojämnhet och av den kraften vill vrida sig har Polaris ringat in och eliminerat. Genom en exklusivt framtagen ProSteer design för den nya Scrambler XP ® 1000 S ser den till att kontrollera flödet i dämparens olika lägen och minimera att denna oönskade effekt når styret. 

UTVECKLAD FÖR ATT PRESTERA

Vårt mål var att bygga en helt ny ATV. Vi ville inte bara göra en bättre lösning än våra konkurenter, vi ville verkligen pulverisera dem. Med nästan omöjlig prestanda att dra last, få med sig utrustning som ingen annan kan matcha ser vi till att göra det omöjliga möjligt.

LEDANDE LASTKAPACITET

LEDANDE LASTKAPACITET

Oavsett var dina planer tar dig ser vår marknadsledande höga lastkapacitet på fram- och bakdelen till att du får med dig imponerande 91 kg fram och hela 136 kg bak.

VI FLYTTAR BERG

VI FLYTTAR BERG

Oavsett hur du definierar hårt arbete ser den helt nya Sportsman XP® 1000 S till att inga krav är för stora. Med hela 830 kg dragkapacitet uppfyller den allas krav för hårt arbete.

KAPACITET & BEKVÄMLIGHET

KAPACITET & BEKVÄMLIGHET

För att få något gjort på rätt sätt krävs de rätta verktygen. Den nya Sportsman XP® 1000 S levereras med dragkrok som standard för att underlätta ditt arbete.

Bilder

Scrolla till toppen